YOSH O‘QITUVCHILARDA KREDIT-MODUL TIZIMIGA DIDAKTIK MOSLASHUVNI RIVOJLANTIRISH OMILLARI - Aliqulov Begzod Normurodovich (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada yosh o‘qituvchilarning kredit-modul tizimiga didaktik moslashuviga ta’sir etuvchi rivojlanish omillarini o‘rganadi. Kredit-modul tizimi o'zining moslashuvchan va modulli yondashuvi bilan o'qituvchilarning ta'lim dasturlarini strukturalashning innovatsion usuli sifatida e'tirofga sazovor bo'ldi. Yosh o‘qituvchilarning ushbu tizimga muvaffaqiyatli moslashishiga xizmat qiluvchi omillarni tushunish ularning o‘quv tajribasini optimallashtirish va ularni milliy qadriyatlarni samarali targ‘ib qilishga tayyorlashda muhim ahamiyat kasb etadi. Ushbu maqola yosh o‘qituvchilarning kredit-modul tizimiga didaktik moslashuviga ta’sir etuvchi asosiy rivojlanish omillari, jumladan, pedagogik tayyorgarlik, qo‘llab-quvvatlash mexanizmlari, reflektiv amaliyot va hamkorlikdagi o‘quv muhitini yoritib beradi. Ushbu omillarni o'rganib, ushbu tadqiqot o'qituvchilar ta'limi dasturlarini takomillashtirish va yosh o'qituvchilarning kredit-modul tizimini qo'llashga tayyorligini oshirish bo'yicha tushunchalar berishga qaratilgan.