ILM-FAN OLAMIDA BUYUK ASTRONOM MIRZO ULUG‘BEK (MIRZO ULUGʻBEK TRAGEDIYASI) - Rozimova Gulbahor Sharafatdin qizi; Rozimova Gulbahor Sharafatdin qizi (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: Maqolada beqiyos shoir Maqsud Shayxzoda ulugʻ bobokolonimiz Mirzo Ulugbekning hayotini tasavurlar ila gavdalantirilishi, nafaqat shoh balki ilmga tashna, ilm yoʻlida oʻzini bagʻishlashi, halollik va adolatlikka undashi, sodiq doʻst va oʻgʻli Abdulatifning yoʻldan adashganligi, insonlarni, yosh avlodni hayotga tayyorlashi haqidagi insoniylik tuygʻularini boyitib borilgan.