MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA INKILUZIV TA’LIMNI TASHKIL QILISH - Kasimova Muxlisaxon Xamdamovna (PEDAGOGS, 2024)
Mazkur maqolada, maktabgacha ta'lim tashkilotlarida inkiluziv ta'limning o'ziga xos tushunchalarini va jarayonlarini o'rganishga bag'ishlangan. Inkiluziv ta'lim, har bir bolaning xususiyatlari, imkoniyatlariga ega bo'lishini ta'minlash uchun bolalarni qo'llab-quvvatlaydigan bir ta'lim uslubi sifatida ta'riflanadi. Maqola, inkiluziv ta'limni tashkil etish jarayonida bolalar , ota-onalar va boshqa tashkilotlar o'rtasidagi hamkorlikning ahamiyatiga ega bo'lib, har bir bolaning eng yuqori potentsialini rivojlantirishga yo'l qo'ymoqda. Ushbu mavzu, bolalarni qoniqishlari va o'zaro munosabatlari bo’yicha tanishish va ularning o'zlarini rivojlantirishlari uchun maslahat va ko'makni talab etadi.