AQLI ZAIFLIKNING TURLARI, BELGILARI VA DIFFERENSIAL DIAGNOSTIKASI - Siddiqov Azamat Muhammadjon o’g’li; Karimova Muxtasar Alisher qizi (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: ushbu maqolada aqli zaiflik tushunchasi, uning chuqurligiga qarab darajalari, kelib chiqish sabablari, alomatlari haqida. Aqliy rivojlanishida muammolari bo’lgan bolalarni o’rganish, kasalliklarning sabablari o’rtasidagi farq va davolashdagi farqlar, nerv jarayonlarining buzulishi natijasida bolalardagi xulq-atvorlar va aqliy ojizlikning psixologik mexanizmlarini o’rganishga qaratilgan bir qator tadqiqotlar haqida ma’lumotlar berilgan.