КАСАЛИККА ТЕЗ ЧАЛИНУВЧИ БОЛАЛАРДА АДЕНОИД БЕЗИНИНГ ПАТОЛОГИЯСИДА КУЗАТИЛАДИГАН АСОРАТЛАР ВА ДАВОЛАШ - Хусанов Шоятбек Рустамжонович (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: Nazofarengeaning limfoid tuzilmalarining surunkali yallig'lanishi ko'pincha ambulator va statsionar shifokorning amaliyotida uchraydi. Ko'pincha bu patologiya pediatriya amaliyotida nazofarengeal mikroblarning o'ziga xos xususiyatlari, mikroorganizmlarning virulentligi va invazivligi tufayli yuzaga keladi; timpanik bo'shliqning shamollatilishini ta'minlaydigan va normal tubotimpanik bosimni saqlaydigan eshitish naychalarining faringeal og'izlariga faringeal bodomsimon bezining (GM) tuzilishi va yaqinligining anatomik va fiziologik xususiyatlari va organizmning immunobiologik holati ahamiyatlidir.