TISHLARNING TUZILISHI VA VAZIFALARI - Abdujalilova Gullola (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqola tishlarning tuzilishi va funktsiyalarining murakkab tafsilotlarini o'rganadi, bu muhim og'iz tarkibiy qismlarining tarkibini va ularning umumiy og'iz sog'lig'ini saqlashdagi muhim rollarini o'rganadi. Mavjud adabiyotlarni har tomonlama o'rganish orqali ushbu maqola tish anatomiyasining turli jihatlari haqida tushuncha berishga qaratilgan. Usullar bo'limida tegishli adabiyotlarni ko'rib chiqishda yondashuv ko'rsatilgan, natijalar bo'limida esa asosiy topilmalar ta'kidlangan. Muhokama bo'limi ushbu topilmalarning oqibatlarini tahlil qiladi, bu esa optimal tish sog'lig'ini saqlash bo'yicha yakuniy mulohazalar va takliflarga olib keladi.