DUNYONING GLOBAL MUAMMOLARI - Ozoda Aslanova Abdujabborovna (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqola bugungi kunda dunyomiz duch kelayotgan global muammolarni har tomonlama tahlil qilishga qaratilgan. Asosiy adabiyotlarni o'rganish, mavjud usullarni baholash, natijalarni taqdim etish va puxta muhokama qilish orqali biz ushbu muammolarning murakkab mohiyatini yoritishga intilamiz. Diqqat markazlariga iqlim o'zgarishi, qashshoqlik, tengsizlik, pandemiyaga qarshi javob va ekologik tanazzul kiradi. Maqola xalqaro hamkorlikni rivojlantirish va barqaror rivojlanishga erishish bo'yicha takliflar bilan yakunlanadi.