TALABALARNI MA’NAVIY AXLOQIY KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRISHDA ABDULLA AVLONIYNING PEDAGOGIK QARASHLARI - Abdullayev Ro'zimuxammad Akramjon o'g'li (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Abdulla Avloniy asarlarida tarbiyaning ahamiyati haqida ma'lumotlar berilgan.Taʼlim — bilim berish, malaka va koʻnikmalar hosil qilish jarayoni, kishini hayotga va mehnatga tayyorlashning asosiy vositasi. Taʼlim jarayonida maʼlumot olinadi va tarbiya amalga oshiriladi. Taʼlim tor maʼnoda oʻqitish tushunchasini anglatadi. Lekin u faqat turli tipdagi oʻquv yurtlarida oʻqitish jarayonini emas, oila, ishlab chiqarish. va boshqa sohalarda maʼlumot berish jarayonini ham bildiradi