NAMANGAN VILOYATIDA AHOLI SONI VA UNING O’ZGARISHLAR TAHLILI - Berdiyev G‘ayratjon Xasanboyevich; Sobirova Nafisa Komiljon qizi (PEDAGOGS, 2024)
Annottatsiya: Ushbu maqolada Namangan viloyatidagi aholi va ularning tug'ilishidan to hozirgi holatigacha o'zgarishi tahlili, asosiy demografik jihatlarga e'tibor qaratilgan. Tadqiqot mintaqadagi aholi tarkibi va etnik xilma-xillikni ijtimoiy va iqtisodiy rivojlanishga ta'sirini o'rganadi. Rivojlanayotgan aholi dinamikasini tushunish uchun demografik o’zgarishlar, jumladan, yoshva jins taqsimotidagi o’zgarishlar tekshirildi.