TABIATNI FALSAFIY ANGLASH ZARURATI, VA UNING O’ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Sattorov M.; Ostonov J. (PEDAGOGS, 2023)
Anotatsiya. Tabiat o’zining mavjudligi bois inson va insonlar jamoasi uchun ijtimoiy makon hisoblanadi. Tabiat obyektiv qonunlar asosida, aniq mexanizmga amal qilib, uning xodisalari tartiblilikdan-tartibsizlikka aksincha tartibsizlikdan-tartiblilikka o’tishining zamirida inson va insonlar jamoasining ilmiy va noilmiy bilimlari doirasida shakllangan munosabatlari yotadi. Tabiatda insonlarning hayot kechirishlari uchun zaruriy manba sanalishi bois uni asrab, avaylash uning ne’matlaridan to’g’ri foydalanish davr talabi darjasiga ko’tarilgan ijtimoiy muammolarimizdan biriga aylanib ulgirdi.