MAKTABGACHA TALIM TASHKILOTINI BOSHKARISHDA DEREKTOR MUTAXASISLARINI MEDIAKOMPETENSIYALARINI RIVOJLANTIRISH - Nargiza Mo‘minova Sabitdjanovna (PEDAGOGS, 2023)
Maktabgacha ta’lim tizimining zamonaviy rivojlanishi maktabgacha ta’lim tarbiya jarayoniga yangiliklarni faol joriy etishni o‘z ichiga oladi, bu yesa uning faoliyati samaradorligiga ta’sir ko‘rsatadi. Bugungi kunda aloqa vositalarining rivojlanishi, ularning kompyuterlashtirilishi, elektron pochta, internet, kosmik tele-radio aloqa tizimlarining takomillashishi axborot almashuv imkoniyatlarini keskin darajada kengayib ketayotganidan dalolat bermoqda. Shuning uchun ham kishilarda ayniqsa, o‘sib kelayotgan yoshlarda axborot olish madaniyatini shakillantirish asosiy vazifalardan biri xisoblanadi. Shunday ekan, axborot makonini globallashuvi sharoitida mediata’limining o‘rni nihoyatda muhim bo‘lib, ijtimoiy – siyosiy ahamiyat kasb etadi. Jahon taraqiyotining hozirgi bosqichida globallashuv jarayoni jamiyat hayotining barcha sohalariga kirib kelmoqda.