ALLERGIK KASALLIKLAR. ALLERGENLAR VA ULARNING TURLARI. ALLERGIK KASALLIKLARNING KECHISHI, DAVOLASH VA OLDINI OLISH CHORALARI - Abdurashitova Diyora Kenjayevna (PEDAGOGS, 2023)
Annotatsiya: JSST ning ma’lumotlariga ko’ra allergik kasalliklar yer yuzi aholisining 35-40 foizini tashkil qilishi va turli mamlakatlarda kasallanishdarajasi bir-biridan ancha farq qilishi aniqlangan. Ushbu tashkilotning xulosasiga ko’ra XXI asr- allergik kasalliklar asri. Dunyoda allergik kasalliklar shakllanishi, tarqalishiga tashqi muhit omillarining ra’siri, yangidan-yangi allergenlarning paydo bo’lishi, mikroekologiyaning (ichaklar, teri, shilliq qavatlar florasi) buzilishi, stress, dori preparatlarini pala partish ichish va ko’p qabul qilish sabab bo’lmoqda. Ushbu maqolada allergik kasalliklarning turlari, klinik kechishi, davolash usullari, oldini olish choralari yoritilgan