ALISHER NAVOIY LIRIKASIDA XIZR OBRAZINING POETIK KO`RINISHLARI («G`aroyib us-sig`ar» misolida) - Tirkasheva Muxlisa (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: Maqolada g`azal mulkining sultoni Alisher Navoiyning Mukammal asarlar to`plamiga kiruvchi “G`aroyib us-sig`ar” devonidagi g`azallarda Xizr obrazining qo`llanilishi va unung poetic ifodalariga atroflicha to`xtalib o`tilgan . Mazkur devonda Xizr obraziga 28 marotaba murojaat etilgani va har bir o`rinda o`ziga xos original ma`nolar ochilganligi haqida so`z borgan.