CHO’L HUDUDIDA TEXNIKALARNING HARAKATLANISHIGA TA’SIRI - Rahimov Sirojiddin Qaxarovich; Xoldarov Abdulhamid Yuldashevich (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqola turli xil texnikalarning cho'l muhitida harakatga ta'sirini o'rganadi. U qurg'oqchil landshaftlarning muammolarini o'rganadi va harbiy, tadqiqot yoki rekreatsion maqsadlarda harakatchanlikni oshirish usullarini baholaydi. Tadqiqot transport vositalarini o'zgartirish, texnologiyadan foydalanish va jismoniy strategiyalar kabi usullarning samaradorligini baholaydi, ularning afzalliklari va cheklovlarini har tomonlama tahlil qilishni taklif qiladi.