O’QUVCHI-YOSHLARDA KASBIY KOMPETENSIYALARINI RIVOJLANTIRISHDA O‘ZBEK TILINI O‘QITISHNI TAKOMILLASHTIRISHDA ZAMONAVIY INNOVATSION TEXNOLOGIYALARINING O‘RNI VA AHAMIYATI - Madaliyev Asqarali Yigitaliyevich (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya. Mustaqillik sharofati bilan ta’lim sohasida ham ulkan islohotlar amalga oshirilmoqda. Mustaqillikning birinchi kunlaridanoq yosh avlod tarbiyasiga jiddiy e’tibor qaratildi. "Ta’lim to’g’risida“gi Qonun, "Davlat ta’lim standartlari"ning joriy qilinishi ushbu jarayonlardagi eng muhim bosqich sifatida xarakterlanadi. Bundan tashqari, o‘zbek titlining davlat tili sifatidagi nufuzini oshirish, ta‘lim dargohlarida, xususan, oliy ta’lim muassasalarida o‘zbek titlining o‘qitilishini takomillashtiruvchi ilmiy-uslubiy faoliyatni rivojlantirish har kungidan ham muhimdir. Ushbi maqola ana shu mihim masalaga bag‘ishlangan.