O‘ZBEK XONLIKLARIDA IJTIMOIY-IQTISODIY HAYOT XONLIKDA YER EGALIGI VA SOLIQ TIZIMI - Akmaljonov Akbarjon Akmaljon o‘g‘li (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbek xonliklarida yashovchi aholining asosiy mashg‘ulotlari, xonliklarimizdagi Ijtimoiy-iqtisodiy hayot haqida so‘z boradi. Yurtimiz tarixi juda boy. Oʻrta asrlar tarixi esa tariximizning boshqa davrlaridek muhim hisoblanadi. Ushbu maqoladaham oʻzbek xonliklari tarixi, ularda hukmron qilgan sulolar, ushbu davlatlar atroflicha tahlil qiligan. Oʻylaymanki, ushbu maqolani o‘qib o‘ganib chiqgan tarix faniga qiziqgan barcha oʻquvchilar uchun qiziqarli boʻladi.