ҚУЁШ (ОФТОБ) ВА ИССИҚ УРИШИДА БИРИНЧИ ВА ШОШИЛИНЧ ТЕЗ ТИББИЙ ЁРДАМ - Юсупов Ҳамза Сафарович; Тураханов Ихтиёр Насирович (PEDAGOGS, 2024)
Мавзу мақсади : Тиббиёт факультети 1- курс талабалари ва барча учун бошлангич оммавий санитария тарғибот –ташвиқот машғулоти. Мавзунинг долзаблиги: Ёз фаслида хавфсизлик қоидаларига риоя этмаганда, кўп учраши мумкин бўлган қуёш (офтоб) ва иссиқ уришини олдини олиш, биринчи ва шошилинч ёрдам кўрсатиш. Кутилаётган натижа: Касални даволашдан кўра? олдини олиш самаралидир. Ўз вақтида ва сифатли тиббий ёрдам беморларни меҳнат қобилияти тез тикланишига олиб келади.