KONCHILIK SANOATIDA INSON VA ATROF MUHIT JARAYONLARI - Laziza Fozilova Olimovna (PEDAGOGS, 2024)
Maqolada konchilik sanoatining inson va atrof muhitga ta’siri, tabiatning ifloslanishi,atrof-muhitning ifloslanishi,tabiiy boyliklarlardan foydalanishning salbiy oqibatlarini koʻrib chiqadi. Foydali qazilmalardan oqilona foydalanish, ularni qazib olish va qayta ishlash jarayonlari, uranni qazib olish usullari muhim ahamiyatga ega. Insoniyat paydo bo‘lgandan buyon yer qobig‘ida barcha tabiiy boyliklaridan o‘z ehtiyoji uchun beminnat foydalanib kelmoqda. Buning uchun million tonnadan ortiq tabiiy yer landshaftlari o‘zlashtirilgan.