O’YIN TEXNOLOGIYALARI ORQALI TARBIYALANUVCHILAR NUTQINI RIVOJLANTIRISH - Setimuratova Rayhon Aytmuratovna (PEDAGOGS, 2024)
O'yinlar va o'yinchoqlar bolalar nutqini rivojlantirishda muhim rol o'ynaydi. Interaktiv o'yinlar orqali bolalar og'zaki muloqotga kirishadilar, so'z boyligini kengaytiradilar, artikulyatsiyani yaxshilaydilar va tildan samarali foydalanish uchun zarur bo'lgan kognitiv qobiliyatlarni oshiradilar. Ushbu maqola nutqni rivojlantirishga hissa qo'shadigan har xil turdagi o'yinlar va o'yinchoqlarni o'rganadi, ularning ijtimoiy o'zaro ta'sirga, tilni o'zlashtirishga va bolalarning umumiy muloqot qobiliyatlariga ta'sirini ta'kidlaydi.