SUN’IY INTELLEKTNI O‘QITISH TEXNOLOGIYALARI VA USULLARI - Jamshidbek Anvarbekov Akmaljon o‘g‘li (PEDAGOGS, 2024)
Ushbu maqola sun’iy intellekt (AI)ni o‘qitish texnologiyalari va usullarini ko‘rib chiqadi. AI modelini o‘qitish uchun katta hajmdagi va sifatli ma’lumotlar to‘plamlaridan foydalanish zarurligi ta’kidlanadi. Ma’lumotlar nazoratli, nazoratsiz va yarim-nazoratli turlarga bo‘linadi. AI o‘qitishda qo‘llaniladigan Machine Learning (ML) algoritmlarining turlari, jumladan, chiziqli va logistik regressiya, besizlik daraxtlari va kengaytirilgan o‘rganish usullari batafsil tushuntiriladi. Shuningdek, maqolada Deep Learning (DL) algoritmlariga, xususan, konvolyutsion neyron tarmoqlar (CNNs), rekurrent neyron tarmoqlar (RNNs) va transformerlar kabi ilg’or texnologiyalarga e’tibor qaratiladi.