PECULIARITIES OF FORMATION OF LEARNING MOTIVATION IN PRIMARY SCHOOL STUDENTS - Ortiqova Dilsabo Munavvarjon kizi (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: Motivatsiya o'quv jarayonida, ayniqsa, akademik muvaffaqiyat uchun poydevor qo'yilgan boshlang'ich maktabda hal qiluvchi rol o'ynaydi. Boshlang'ich sinf o'quvchilarida o'quv motivatsiyasini shakllantirishning o'ziga xos xususiyatlari ko'p qirrali bo'lib, o'quvchilarning ta'limga bo'lgan munosabatiga ta'sir ko'rsatadigan va shakllantiruvchi omillarni nozik tushunishni talab qiladi. Ushbu maqolada biz boshlang'ich sinf o'quvchilarini o'rganishga undashning o'ziga xos jihatlarini ko'rib chiqamiz, o'quv yutuqlari uchun ijobiy va doimiy motivatsiyani rivojlantirish strategiyalari, qiyinchiliklari va oqibatlarini o'rganamiz.