KO`KRAK BEZI SARATONINI ERTA ANIQLASH VA DAVOLASHDA YANGICHA YONDASHUV - APITERAPIYANI FOYDALANISH - Olimova Muxlisa Vohidjon qizi (PEDAGOGS, 2024)
Ko'krak bezi saratoni ayollar orasida eng keng tarqalgan onkologik kasalliklardan biri bo'lib, uning erta aniqlash va samarali davolash usullari dolzarb masala hisoblanadi. Ushbu maqolada apiterapiya - asalarilar mahsulotlari yordamida davolash usulining ko'krak bezi saratoniga qarshi kurashda qo'llanilishi ko'rib chiqiladi. Propolis, asal va asalarichilik zehrining saraton hujayralariga ta'siri ilmiy tadqiqotlar asosida tahlil qilinadi. Apiterapiyaning tabiiyligi, kam yon ta'sirlar va immunitetni mustahkamlashdagi roli uning afzalliklari sifatida qayd etiladi.