MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA BOLALARNI XALQ OG’ZAKI IJODI JANRLARI BILAN TANISHTIRISH - Raxmonova Shoxsanam Baxtiyor qizi (PEDAGOGS, 2024)
Ushbu maqolada, maktabgacha ta’lim tashkilotlarida bolalarni xalq og’zaki ijodi janrlari bilan tanishtirish jarayonlarini va usullari haqida so’z boradi. Maqola o‘quvchilarning estetik didini, til qobiliyatlarini va madaniy meroslarini o‘rgatishni muhim ahamiyatga ega deb baholaydi. Ushbu maqolada xalq og’zaki ijodi janrlari (afsonalar, qo‘shiqlar, topishmoqlar, matallar) bilan tanishtirish usullari, ularning o‘rganilishi va ta’lim jarayonidagi roli haqida ham bayonot berilgan.