ПРЕЗИДЕНТ ШАВКАТ МИЗИЁЕВ МАЪНАВИЙ ЕТУК ШАХСНИ ТАРБИЯЛАШДА ТАРИХ ФАНИНИНГ ЎРНИ ХУСУСИДА - Наим Обломуродов (PEDAGOGS, 2024)
Аннотация: мақолада глобаллашув шароитида Президент Шавкат Мизиёевнинг маънавий етук шахсни тарбиялашда тарих фанининг ўрни хусусидаги фикр-мулоҳазалари, таклифлари ва ташаббуслари ўрин олган. Унда давлат раҳбарининг маънавий етук шахсни тарбиялашда Ўзбекистон тарихининг ўрни ҳамда аҳамияти, мустақиллик йилларида ҳаққоний тарихимизни ўрганиш борасида йўл қўйилган камчиликларни ҳал қилиш юзасидан илгари сурган ғоялари ёритилган. Бу борада давлат раҳбарининг ушбу соҳада илмий-тадқиқот ишларини кучайтириш, гуманитар соҳа олимлари фаолиятини ҳар томонлама қўллаб-қувватлаш лозимлиги баён қилинган.