SANOATI RIVOJLANGAN VA RIVOJLANAYOTGAN MAMLAKATLARDA INNOVATSION RIVOJLANISH LOYIXALARINI BOSHQARISH - Urolboyev Shaxzod Shuxrat o’g’li (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: Bugungi tez o'zgarib borayotgan global iqtisodiyotda innovatsion rivojlanish strategiyalarini boshqarish sanoatlashgan va rivojlanayotgan mamlakatlar uchun juda muhimdir. Innovatsiya zamonaviy dunyoda iqtisodiy o'sish, raqobatbardoshlik va barqarorlikning asosiy omili hisoblanadi. Shunday qilib, dunyo mamlakatlari doimo innovatsiyalarni rivojlantirish va uni targ'ib qilish uchun samarali strategiyalarni amalga oshirish yo'llarini izlamoqdalar. Rivojlangan infratuzilmasi, malakali ishchi kuchi va kapitalga ega bo'lgan sanoati rivojlangan mamlakatlar ko'pincha innovatsiyalarning yetakchisidir. Ushbu mamlakatlarda yaxshi tashkil etilgan tadqiqot va ishlanmalar (ilmiy-tadqiqot) institutlari, kuchli intellektual mulkni himoya qilish va ijodkorlik va tadbirkorlikni qadrlaydigan madaniyat mavjud. Natijada, ular innovatsiyalar va texnologiyalarga katta mablag ' sarflab, iqtisodiy o'sishni ta'minlaydigan va ish o'rinlari yaratadigan zamonaviy mahsulotlar va xizmatlarning rivojlanishiga olib keladi. Ushbu maqola rivojlanayotgan mamlakatlarni zamonaviy rivojlanish loyixalarini tahlil qiladi.