MAKTAB O’QUVCHILARIDA TADQIQOTCHILIK KO’NIKMALARINI SHAKLLANTIRISHNING USTUVOR JIHATLARI - Hamzayeva Aziza Faxriddin qizi (PEDAGOGS, 2024)
Ushbu maqolada maktab o'quvchilarida tadqiqotchilik ko’nikmalarini shakllantirishning ustuvor jihatlari o'rganiladi. Maqolada o'quvchilarda qiziqishni uyg'otish va motivatsiyani oshirish, ilmiy-tadqiqot metodlarini o'rgatish, amaliy faoliyatni rivojlantirish, tanqidiy fikrlash va ijodiy yondashuvni rag'batlantirish, texnologiyalardan foydalanish, hamkorlik va jamoaviy ishlarni tashkil etish, shuningdek, natijalarni baholash va taqdim etish kabi ustuvor jihatlar tahlil qilinadi. Ushbu jihatlar ta'lim jarayonida o'quvchilarning mustaqil fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirish va ularni kelajakdagi muvaffaqiyatli kasbiy faoliyatga tayyorlashda muhim rol o'ynaydi. Maqola ilmiy-tadqiqot metodlarini maktab o'quvchilari orasida keng tatbiq etish yo'llarini ko'rsatib beradi.