BODRING YETISHTIRISH, UNING ZARARLI VA FOYDALI XUSUSIYATLARI - Norboyeva Nodirabegim (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya. Bodring urugʻlarini ekishdan oldin issiqxona tuprogʻini ekishga tayyorlash lozimdir. Bunda avvalgi ekindan qolgan oʻsimlik qoldiqlari issiqxonadan chiqarib tashlanadi. Issiqxona tuprogʻi tekislanadi, kasallik va zararkunandalardan hamda begona oʻtlardan tozalanadi va dizinfektsiya qilishni, uch kun tuproq yuzasiga plyonka yopib, qoldiriladi. Issiqxona tuprogʻi tekislanadi va tomchilatib sugʻorish quvurlari yotqiziladi. Shu yoʻsinda issiqxona tuprogʻi ekishga tayyorlanadi. Biz ushbu maqolada bodringni yetishtirish va uning foydali va zararli xususiyatlari hamda yuqoridagi ma’lumotlar haqida fikr yuritdik.