YADRO FIZIKASI VA ERGIYASI: ATOM YADROSINING TUZILISHI, YADRO REAKSIYALARI VA YADRO ENERGIYASIDAN FOYDALANISHNI O’RGANISH - Muhammadiyeva Ra'no Akmalovna (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya. Maqola yadro fizikasining mohiyatidan boshlab, atom elektr stantsiyalari qanday ishlashini tushunish uchun asos yaratadigan bir qator batafsil tadqiqotlar orqali ochiladi. Bu keyin yadro reaktsiyalari mexanizmlarini va ularning elektr energiyasini ishlab chiqarishdagi muhim rolini ochib beradi. Elektr energiyasini ishlab chiqarish chegaralaridan tashqari, matn yadro texnologiyasining turli xil qo'llanilishini, uning tibbiyot va sog'liqni saqlashga qo'shgan hayotiy hissasidan tortib, kosmik tadqiqotlarning keyingi davrini qo'zg'atishdagi salohiyatigacha o'rganadi.