SINTAKTIK SATHDA TILNING USLUBIY-IFODAVIY VOSITALARI - Ruzmatova Gulnara Kulmamatovna (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya. O‘zbekiston Respublikasida oliy ta’lim sohasida olib borilayotgan islohotlar madaniyatlar o‘rtasidagi muloqot vositasi bo‘lgan til ta’limi va tadqiqi uchun muhim ahamiyat kasb etadi. Shu nuqtai nazardan, til ta’limi va tadqiqi bo‘yicha tilshunoslik sohasida bir qator amaliy ishlar amalga oshirilmoqda. Ayniqsa, ingliz tilida sintaktik sathdagi uslubiy-ifodaviy vositalarni ilmiy nuqtai nazardan o‘rganish bugungi kunda ham o‘z dolzarbligini yo‘qotmagan til muammolaridan biri hisoblanadi.Ushbu maqolada ingliz tili sintaksisi doirasida uchraydigan uslubiy-ifodaviy vositalarning stilistik va kommunikativ vazifalari chuqur tahlil etilgan va ma’lum qonun qoidalar asosida guruhlarga bo’lib o’rganish raklif etilgan