INSON ORGANIZMI UCHUN VITAMINLARNING AHAMIYATI - Жумаева Ш. Б. (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: Vitaminlarning inson organizmida roli. Jamoat joylarida, aholi orasida, ta’lim muassasalarida inson salomatligini mustahkamlashda vitaminlar va to‘g‘ri ovqatlanishning ahamiyatini tushuntirish ishlarini olib borish. Har kunlik iste’mol qilinadigan oziq-ovqatlarni organizmning fiziologik, biologik talablari asosida tanlash va iste’mol qilishni yo‘lga qo‘yishdan iborat. Vitaminlar oziq – ovqatlar orqali me’yorida qabul qilinsa, inson uzoq umr ko‘rishidan dalolat beradi.