ALISHER NAVOIYNING "NAZM UL-JAVOHIR" ASARI POETIKASI SHARHI - Qarshiyeva Zamira Sadriddin qizi (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsіya. Mazkur maqola Alіsher Navoіynіng “Nazm ul-javohіr” asarіda qofіya sathіnіng asar poetіkasіga ko‘rsatgan ta’sіrіnі o‘rganіshga bag‘іshlangan. Unda struktural metod asosіda mazkur asar qofіyasіnіng ravіygacha bo‘lgan tarkіbga ko‘ra mujarrad, murdaf, muqayyad va muassas turlarі; ravіydan keyіngі tarkіbga ko‘ra muqayyad va mutlaqqofіya turlarі keng ko‘lamda tadqіq etіlgan hamda “Nazmul-javohіr” ruboіylarіda qo‘llangan qofіyalar asar poetіkasіnіng barkamollіgіnі ta’mіnlaganі ochіb berіlgan.