ISLOM QIMMATLI QOG‘OZLARINI O‘ZBEKISTON MOLIYA BOZORIDA JORIY QILISH ISTIQBOLLARI, MAVJUD MUAMMOLAR VA YECHIMLAR - Yaqubjonov Abdulaziz (PEDAGOGS, 2024)
Anotatsiya. Ushbu maqolada O‘zbekiston moliya bozorida islom qimmatli qog‘ozlarni joriy etish istiqbollarini o‘rganilgan bo‘lib, mavjud muammolar va potentsial yechimlardan tarkib topgan. Dunyo miqyosida islom moliyasiga qiziqish ortib borayotgan bir paytda, O‘zbekiston o‘z moliyaviy mahsulotlarini diversifikatsiya qilish va kengroq investorlar bazasini ta’minlash uchun muhim davrni boshdan kechirmoqda. Biroq, bir qator to'siqlar islom qimmatli qog‘ozlarning uzluksiz integratsiyalashuviga to'sqinlik qilmoqda, jumladan, tartibga soluvchi qonunchilik bazasining mavjud emasligi, xabardorlikning etishmasligi va bozor infratuzilmasi. Ushbu maqolada boshqa mamlakatlar tajribasini tahlil qilish va O‘zbekistonning o‘ziga xos ijtimoiy-iqtisodiy sharoitini hisobga olgan holda ushbu qiyinchiliklarni yengish bo‘yicha yechimlar taklif etilgan.