ADABIYOT DARSLARIDA “INSSENIROVKA”DAN FOYDALANISH - Movlonova Larisa Bozorovna (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya .Adabiyot -so‘z san’ati sifatida inson ruhiyati , his-tuyg‘ulari , tafakkuri , ma’naviy olamini boyitishda eng asosiy vosita hisoblanadi .Bu fanning maqsadlarini amalga oshirish uchun ona tili va adabiyot fani o‘qituvchilari ,avvalo, o‘quvchilarga adabiyot faniga qiziqtira olishi zarur .Dars jarayonini samarali tashkil etish ,o‘rganilgan asarlardan parchalarni sahnalashtirish, ijodkorlar siymosini yaratish ham kitob mutolaasiga mehr uyg‘otadi .Maqolada o‘quvchilarni badiiy asar mutolaasiga qiziqtirishda sahna ko‘rinishlaridan foydalanish haqida so‘z boradi .