CUSO4 VA NISO4 TUZLARINING, 8-OKSIXINOLIN VA GLITSIN ISHTIROKIDAGI ARALASHLIGANDLI KOMPLEKS BIRIKMALARINI SPEKTROFOTOMETRIYA ANALIZ USULI BILAN TAHLIL QILISH - Mamatova G.Y.; Abdurahmanov I.E.; Buvrayev E.R.; Safarov K.D. (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: Hozirgi kunda 3d-metallar bilan organik birikmalarning kompleks birikmalarini sintez qilish hamda tuzilishi va xossalarini tadqiq qilish noorganik kimyoning, xususan kompleks birikmalar kimyosining istiqbolli yo‘nalishlaridan biri hisoblanadi. Bu komplekslarning kimyoviy texnologiyada, analitik kimyoda, meditsinada va xalq xo‘jaligining turli sohalarida qo‘llanilishning katta imkoniyatlari bilan bog‘liq.