O’ZBEKISTONDA TARIXIY TURIZMNI RIVOJLANTIRISH - Mahmudov Xojiakbar Xursanali o'g'li; Sultonmurodov Abdulloh Avaz o’g’li (PEDAGOGS, 2024)
O‘zbekistonda tarixiy turizmni rivojlantirish mamlakatning turizm industriyasini yuksaltirish va uning boy madaniy merosini asrab-avaylashda asosiy e’tibor bo‘ldi. Samarqand, Buxoro va Xiva kabi obidalarning tarixiy va madaniy ahamiyati butun dunyodan sayyohlarni o‘ziga tortdi. Infratuzilmani yaxshilash, noyob madaniy tajribalarni targ‘ib qilish va xalqaro tadbirlarda ishtirok etish tashabbuslari O‘zbekistonda tarixiy turizmning o‘sishiga yordam berdi.Hukumatning tarixiy turizmni qo‘llab-quvvatlash borasidagi sa’y-harakatlari nafaqat turizm sohasini rivojlantirish, balki ijtimoiy-iqtisodiy barqarorlikni mustahkamlashga ham xizmat qiladi. Tarixiy va meʼmoriy yodgorliklarni asrab-avaylash va targʻib qilish orqali Oʻzbekiston oʻzining tarix, madaniyat va merosning noyob uygʻunligini butun dunyoga namoyish etmoqda, Markaziy Osiyoning boy oʻtmishi va joʻshqin bugunini chuqurroq tushunishga intilayotgan sayohatchilar uchun oʻziga xos manzil sifatida oʻzini namoyon qilmoqda.