O’ZBEKISTONDA TARIXIY-MADANIY TURIZMNI RIVOJLANTIRISHNING IJTIMOIY-IQTISODIY JIHATLARI - Isakulov Sherzod Ikrom o’g’li; Po’latov Isfandiyor (PEDAGOGS, 2024)
O‘zbekistonda tarixiy-madaniy turizmni rivojlantirish mamlakatning boy o‘tmishini namoyish etish va madaniyatlararo almashinuvni rivojlantirish uchun kuchli vosita bo‘lib xizmat qiladi. O‘zbekiston o‘zining tarixiy obidalarini o‘rganish istagida bo‘lgan sayohatchilarga o‘z eshiklarini ochib, nafaqat o‘z merosini asrab-avaylaydi, balki uning noyob madaniy o‘ziga xosligini yanada chuqurroq anglash va qadrlashga yordam beradi. Ekskursiyalar, madaniy tadbirlar va qiziqarli tajribalar orqali tashrif buyuruvchilar o‘zbek tarixi, me’morchiligi, san’ati va an’analari bilan tanishish imkoniyatiga ega bo‘ladilar.