O’ZBEKISTONDA EKOTURIZMNI RIVOJLANTIRISH ISTIQBOLLARI - Ortiqxo'jayeva Fazilat (PEDAGOGS, 2024)
Ushbu maqola O‘zbekistonda ekoturizmni rivojlantirish istiqbollarini o‘rganish, turizmning barqaror o‘sishi, tabiatni muhofaza qilish tashabbuslari va jamoatchilikni jalb qilish imkoniyatlarini yoritib berishga qaratilgan. Oʻzining tabiiy va madaniy boyliklaridan foydalangan holda, Oʻzbekiston oʻzini mintaqadagi yetakchi ekoturizm yoʻnalishi sifatida koʻrsatishi mumkin, bu esa mazmunli va taʼsirli tajribalar izlayotgan sayohatchilarni jalb qilishi mumkin.