O’ZBEKISTONDA TURISTLAR OQIMI O’SISHI VA TURISTIK OBYEKTLARNI RIVOJLANTIRISH - Sobirov Abdug'affor; Sheraliyev Elbek (PEDAGOGS, 2024)
Markaziy Osiyoning marvaridlaridan biri bo‘lgan O‘zbekistonga so‘nggi yillarda sayyohlar kelishi sezilarli darajada o‘sdi, bu esa mamlakat turizmdagi dinamik o‘zgarishlardan dalolat beradi. Sayyohlar sonining bunday o'sishini O'zbekistonning sayyohlik ob'ektlarini rivojlantirish va yaxshilashga, sayohatchilarga madaniy boyliklar, tarixiy boyliklar va zamonaviy qulayliklarning jozibali uyg'unligini taqdim etishga qaratilayotgan strategik e'tibori bilan bog'lash mumkin. Mamlakat infratuzilmaga, barqaror amaliyotga sarmoya kiritishda va o‘zining turli diqqatga sazovor joylarini targ‘ib qilishda davom etar ekan, O‘zbekiston jadal sur’atlar bilan jahon turizm xaritasida izlanayotgan manzil sifatida paydo bo‘lmoqda.