O’ZBEKISTONDA MEHMONXONA TURIZMINI RIVOJLANTIRISH ISTIQBOLLARI - Shohobiddinov Begzod; Shoinog’omov Ilhom (PEDAGOGS, 2024)
O‘zbekistonda sayyohlik so‘nggi yillarda jadal rivojlanmoqda, bu mamlakat tarix, madaniyat va sarguzasht uyg‘unligini izlovchi sayohatchilar uchun mashhur manzilga aylanib bormoqda. Hukumatning asosiy iqtisodiy omil sifatida turizmni rivojlantirishga qaratilayotgan e’tibori mehmondo‘stlik sohasini, xususan, mehmonxona sanoatini rivojlantirish uchun qulay sharoit yaratdi. Boy madaniy meros, turli turistik diqqatga sazovor joylar va tashrif buyuruvchilar soni ortib borayotgan O‘zbekiston mehmonxona turizmini rivojlantirish va kengaytirish uchun istiqbolli istiqbollarni taqdim etadi. Shu nuqtai nazardan, O‘zbekistonda mehmonxonalar rivojlanishining ijobiy istiqbollariga hissa qo‘shayotgan omillar va tendentsiyalarni o‘rganish zarur.