ICHKI TURIZIMNI RIVOJLANTIRISH - Rixsitillayev Jaxongir Botir o'g'li; Asrorov Alisher Azamat o'g'li (PEDAGOGS, 2024)
Ushbu maqola O‘zbekistonda ichki turizmni rivojlantirish tendentsiyalari, tashabbuslari va imkoniyatlarini o‘rganadi, mamlakatning iqtisodiyoti va aholisi uchun foydali bo‘lgan gullab-yashnayotgan va barqaror turizm sanoatini rivojlantirishga qaratilgan sa’y-harakatlarini yoritadi.Tarix va madaniyatga boy mamlakat bo‘lgan O‘zbekistonda turizm sohasida o‘zgarishlar ro‘y bermoqda, ichki turizmni rivojlantirishga e’tibor kuchaymoqda. O'zining qadimiy shaharlari, rang-barang manzaralari va boy merosi bilan mashhur bo'lgan O'zbekiston mahalliy aholi va chet ellik mehmonlar tomonidan kashf etilishini kutayotgan diqqatga sazovor joylar xazinasiga ega. So‘nggi yillarda O‘zbekiston hukumati mamlakatning tabiiy go‘zalligi, madaniy merosi va an’anaviy mehmondo‘stligini o‘z fuqarolariga ko‘rsatish uchun ichki turizmni faol rivojlantirmoqda.