O‘ZBEK TILIDA BA’ZI OSMON JISMLARINING O‘ZLASHMA SO‘ZLAR VA TASVIRIY VOSITALAR BILAN IFODALANISHI - Qurbonova Gavhar Xurramovna (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: Mazkur maqola o‘zbek tili badiiy matnlarida ba’zi osmon jismlarining perifrazalarda ifodalanishini o‘rganishga bag‘ishlangan bo‘lib, perifrazalarning huddi iboralar kabi nutqning tasviriyligini oshiruvchi til birligi ekanligi, bu birliklarning esa osmon yoritgichlarini nomlashda qay darajada o‘rin tutganligini o‘rganishga qaratilgan.