PEDAGOGIK TA’LIM YO`NALISHLARIDA XORIJ TILLARINI O`QITISH AHAMIYATI - Xayrullayeva Baxtiniso; Qayumova Mohinur Murodullayevna (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: Hozirgi tadqiqotlar ushbu jarayonni erta yoshda boshlash samariliroq bo’lishini ko’rsatadi. Bizning yurtimizda ham ushbu masalaga qat’iy e’tibor qaratilgan, xorijiy tillarni o’qitishda xususan ingliz tilini o’qitishda dunyoning yetakchi tashkilot va universitetlar hamkorligida yangicha yondashuv asosida dasturlar ishlab chiqilmoqda. Oxirgi 3 yilda bu jarayon maktab ta’limida ayniqsa o’z rivojini topmoqda. Til o'rganish ko'nikmalarini o'zlashtirish uchun rag'batlantiruvchi va interaktiv vaziyatlar va tadbirlarni yaratish juda muhimdir.