O’ZBEKISTONDA TURIZM XAVFSIZLIGI DARAJASI - Erkinov Oybek Ergash o'g'li; Toshmurodov Rustambek Baxodir o'g'li (PEDAGOGS, 2024)
O‘zbekistonda sayyohlar xavfsizligini ta’minlash masalasi diqqat markazida bo‘lib, hukumat va turizm sohasi xavfsizlikni kuchaytirish va tashrif buyuruvchilar uchun qulay muhitni ta’minlash choralarini ko‘rmoqda. Mamlakat xavfsizlik standartlarini takomillashtirish, potentsial xavflarni bartaraf etish va sayohatchilarni himoya qilish uchun xavfsizlik protokollarini takomillashtirishda sezilarli yutuqlarga erishdi.O‘zbekistonning turizm xavfsizligini oshirish borasidagi sa’y-harakatlari qatoriga turistik hududlarda politsiyaning mavjudligini oshirish, kuzatuv tizimini takomillashtirish va huquqni muhofaza qilish organlari o‘rtasidagi muvofiqlashtirishni kuchaytirish kabi choralar kiradi. Hukumat shuningdek, kerak bo'lganda yordam ko'rsatish uchun sayyohlar o'rtasida xavfsizlik tartib-qoidalari, mahalliy urf-odatlar va favqulodda aloqalar haqida xabardorlikni oshirish tashabbuslarini amalga oshirdi.Ushbu sa'y-harakatlarga qaramay, sayohatchilar har qanday boshqa yo'nalishda bo'lgani kabi O'zbekistonni kezishda ehtiyot bo'lishlari va hushyor bo'lishlari zarur. Mamlakatda umumiy xavfsizlik holati yaxshilangan bo'lsa-da, vaqti-vaqti bilan kichik jinoyatlar, jumladan, o'g'irlik va firibgarlik holatlari, ayniqsa odamlar gavjum joylarda va sayyohlik joylarida sodir bo'lishi mumkin.