MAKTAB O’QUVCHILARINI KASB HUNARGA YO’NALTIRISHDA PSIXOLOGNING ROLI - Rustamova Ra'no Nasriddinovna (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola psixologlarning maktab o'quvchilarining kasbiy yo'nalishiga sezilarli ta'sirini yoritib beradi, ularning martaba rivojlanishining ijobiy natijalarini rag'batlantirish va o'quvchilarning umumiy farovonligi va muvaffaqiyatini oshirishdagi rolini ta'kidlaydi. Taqdim etilgan ma'lumotlar maktab o'quvchilarining ma'lumotli va mazmunli kasbiy qarorlar qabul qilishlari uchun zarur vositalar va resurslarga ega bo'lishini ta'minlash uchun kasbga yo'naltirish dasturlariga psixologik yordamni kiritish muhimligini ta'kidlaydi.