O’ZBEKISTONDA TARIXIY-MADANIY TURIZMNI RIVOJLANTIRISHDA IJTIMOIY-IQTISODIY JIHATLARI - Iskandarova Sevinch (PEDAGOGS, 2024)
Ushbu maqola Oʻzbekistondagi tarixiy va madaniy turizmning koʻp qirrali jihatlarini oʻrganishga qaratilgan boʻlib, bu jihatlar barqaror oʻsishni taʼminlash, ijtimoiy hamjihatlikni qoʻllab-quvvatlash va millatning madaniy oʻziga xosligini dunyoga namoyish etish uchun qanday oʻzaro bogʻliqligini yoritishga qaratilgan. O‘zbekistonda tarixiy-madaniy turizm rivojini ta’minlovchi ijtimoiy-iqtisodiy dinamikani chuqur tahlil qilish orqali biz ushbu jo‘shqin soha bilan bog‘liq imkoniyatlar, muammolar va oqibatlarini chuqurroq anglashimiz mumkin. Keling, O‘zbekiston tarixiy va madaniy merosining maftunkor olami bo‘ylab sayohat qilaylik, bu yerda o‘tmish bilan hozirgi zamon uyg‘unlashib, vaqt va chegaralardan oshib ketadigan tajribalar gobelenini yaratamiz.