BEVOSITA TARJIMADA FRAZEOLOGIZMLAR MA’NOSINI BERISH - Marxabo Raxmonkulovna Abdullayeva; Sattarova Marxabo Utkirbek qizi (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada inglizchadan bevosita tarjimada frazeologizmlar ma’nosini berish muommolari xaqida ma’lumotlar berilgan. Tarjima, bir qarashda, oddiy ish jarayoniga o‘xshasa-da, asar boshqa tilda qayta yaratilar ekan, tarjimon ijodiy vazifa bilan band bo‘lib, muallif singari har bir so‘z, birikma, jumlaning ishonchli bo‘lishi uchun butun mas’uliyatni o‘z zimmasiga oladi. Agar u so‘z zamiridagi muallif ko‘rgan narsani ko‘rmas, u his qilgan narsani tuymas ekan, tarjimada so‘z qanchalik maqbul tanlangan bo‘lmasin, ma’no anglashilmay qolaveradi. Chunki tarjimadagi so‘z har jihatdan asliyat so‘ziga monand bo‘lish bilan birga voqelikka zid bo‘lmasligi kerak.