XESH FUNKSIYASIYALAR VA ULARNING KRIPTOGRAFIYADA QO‘LLASH - Muqumov Dadaxon Maqsudovich; Anvarov Sharofidin Sobitali o‘g‘li (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: Xesh funksiyalari kriptologiyaga yetmishinchi yillarning oxirida kiritilgan. Ular ma’lumotlar yaxlitligini himoya qilishda vosita sifatida ishlatiladi. Tez orada ular kompyuter tarmoqlari va telekommunikatsiyalardagi boshqa xavfsizlik masalalarini hal qilish uchun juda foydali ekanligi ayon bo‘ldi. Kriptografik xesh funktsiyasi matematik tushuncha bo‘lib, asosan raqamli imzo sxemalarining bir qismi sifatida ishlatiladi.