CHOG‘ISHTIRILAYOTGAN TILLARDA (INGLIZ , RUS VA O’ZBEK) MAQOLLARNING O‘RGANILISH TARIXI VA TASNIFI - Abdullayeva Munojot Muxtorovna (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola og’zaki ijodning eng keng tarqalganligiga qaramasdan hali hanuz ochilmagan qirralari ustida izlanishlar olib borilayotgan janri - maqol tarixi, uning adabiyotshunoslik va tilshunoslik sohasida o’rganilish tarixi, paremiya va maqolshunoslik sohasida evropa, rus va o’zbek tilshunos va tadqiqodchilarini olib borgan izlanishlari, maqolshunoslik sohasida yaratgan asarlari sharxi haqida ma’lumotlar berilgan. Shu bilan birga maqollarning o’rganish jarayonida, maqollar shu xalq hayoti , ananalari, tarixi, urf-odatlari haqida to’liq ma’lumot beruvchi turli shaklga ega bo’lgan, tarkibida o‘xshatish, antiteza, anafora, alliteratsiya, kinoya, piching kabi bir qancha tasviriy vositalar qo‘llanishi mumkin bo’lgan jamiyat “parchasi” ning modeli haqidagi qarashlarga ham ega bo’lish mumkin.