SUV FONDI YERLARIDAN FOYDALANISHNI KOMPLEKS BAHOLASHI - Tolaniddin Ramziddinovich Nurmukhamedov; Seytov Aybek Jumabayevich; Azimov Abdulxay Abdulatif О‘g‘li; Matvaliyev Davronbek Abdulhoshim O'g'li (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: О‘zbekistonda yerlardan unumdorli masalalar kо‘rib chikilgan. Ochlik indeksi bо‘yicha motadil darajaga erishilganligi kayd etilgan, yerlardan foydalanishiga kо‘ra 8 toyifaga ajratilishi kо‘rsatib о‘tilgan. Foydalaniladigan suvga zararli tasir etuvchi vositalardan ximoya kilish, zararlanishlarni oldini olish va uni bartaraf qilish, suv obyektlari holatini yaxshilash tadbir va choralarni kullash belgilangan. Suv fondindan samarali foydalanish maksadida ushbu jarayonni kompleks baholash va kartografik ta’minlash haqida so’z boradi.