JADIDCHILAR TARIXIDAGI IJOD: SAN’ATNI O’ZARO MUNOSABATLANTIRISH - Erkayeva Munira Aliyevna (PEDAGOGS, 2024)
Ushbu maqolada jadidchilar tarixidagi ijod va san'atni o'zaro munosabatlantirish mavzusida ma'lumot berilgan. Jadidchilik davri, XIX-XX asrlarning O'zbekiston san'at va madaniyatida katta o'zgarishlarga olib kelgan va yangi yaratishlarga yo'l ochgan davr hisoblanadi. Bu davrda, turli san'at joylari, adabiyotchi va musiqachilar yangi texnikalar va usullarni qo'llab-quvvatlaganlar va klassik tuyg'ularni yangi ifodalarga o'zgartirishdi. Jadidchilik, O'zbek madaniyatida o'zaro munosabatni kuchaytirib, yangi mafkurani rivojlantirdi.